Sediment Bruise Interview

Written by on October 10, 2019

English Below!!!

-Μιλήστε μας για την ιστορία των Sediment Bruise! Πώς γνωριστήκατε και πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημα?

 

Εγώ κι ο αδερφός μου γνωριζόμαστε από μικροί! Απο όταν ξεκινήσαμε να πιάνουμε εγώ την κιθάρα κι εκείνος το πιάνο, σκεφτήκαμε να κάνουμε μπάντα. Αυτό το όνειρο υλοποιήθηκε στα γυμνασιακά μας χρόνια, με την προσθήκη του Βαγγέλη (φωνητικά) και του Σωτήρη (βιολί), συμμαθητών και ήδη φίλων μας από το σχολείο. Στα επόμενα χρόνια ενσωματώθηκαν και οι δυο «Σερραίοι» (Γιώργος και Παναγιώτης σε ντραμς και μπάσο αντίστοιχα), με τους οποίους γρήγορα κολλήσαμε, παρά τις διαφορές ακουσμάτων (τότε περισσότερο, τώρα λιγότερο)

 

-Τι ακρίβως σημαίνει το όνομα Sediment Bruise και πώς το εμπνευστήκατε?

 

Την βάπτιση της μπάντας την έκανα εγώ, όταν πηγαίναμε ακόμα σχολείο για να εντυπωσιάσω μια κοπέλα. Έγραφα το όνομά μας σε όλα μου τα βιβλία και τετράδια…Δεν λειτούργησε! Πέρα από την πλάκα, αφορά δυο φαινομενικά ασύνδετες λέξεις, το ίζημα και την μελανιά, που μεταφορικά η σύνδεση τους, για εμάς, σημαίνει αυτό που μένει για καιρό (σαν κολλώδες ίζημα) στην ψυχή ενός ανθρώπου, μετά από ένα άσχημο γεγονός που του συνέβει.

 

 

-Ποιες είναι οι επιρροές σας? Πώς ανταποκρίθηκε το κοινό στον ιδιαίτερο και πρωτότυπο ήχο σας?

 

Οι μουσικές επιρροές μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής . Είμαστε 6 άνθρωποι με τρομακτικά διαφορετικά γούστα και ακούσματα, και με έντονες διαφωνίες στην φάση δημιουργίας τραγουδιών. Ενδεικτικά αναφέρω τους Radiohead, Deus, Arcade Fire, Tool, Massive Attack, Sigur Ros, Joy Division, Anathema, Portishead.

Το κοινό, ευτυχώς, δεν αναλύει τις επιρροές μας. Και ευτυχώς, από όσα μας μεταφέρουν, αυτές δεν είναι ιδιαίτερα εμφανείς. Μπερδεύουμε ίσως τόσα πολλά πράγματα, που δεν φαίνεται καθαρά αν και τι αντιγράφουμε. Μας αρέσει απλά να αφήνουμε την μουσική να ρέει στα αυτιά τους, και να μένουν με το πρωτόγονο αίσθημα του feeling που αυτή θα τους βγάλει, χωρίς πολλές αναλύσεις

 

-Αντλείτε έμπνευση από την καθημερινότητα και από τις προσώπικες σας εμπειρίες?Εκφράζοντας τους προσωπικούς σας προβληματισμούς, μέσω των τραγουδιών σας, νιώθετε ότι οι θαυμαστές σας μπορούν να ταυτιστούν με αυτούς και να βοηθηθούν στο να βρουν μία λύση στους δικούς τους?

 

Εμπνεόμαστε από αυτά που μας συμβαίνουν. Από προβληματισμούς που μας περιβάλλουν. Την απομόνωση, την απάθεια, την επίπλαστη χαρά της αφθονίας, το κρύψιμο του κάθετι που προκαλεί λύπη και στεναχώρια κάτω από το χαλάκι. Ε αυτό το χαλάκι θέλουμε να πετάξουμε. Να βγάλουμε στην επιφάνεια όσα μας βαραίνουν. Πολλοί μπορεί να ταυτιστούν με αυτό. Άλλωστε στον ίδιο κόσμο ζούμε όλοι. Όμως δεν επιδιώκουμε να βοηθήσουμε κανέναν, ούτε λύσεις πουλάμε. Δεν είμαστε σωτήρες.

 

Μέσα στα χρόνια πώς καταφέρατε να διαχειριστείτε τη φήμη που αποκτήσατε? Σας επηρέασε σαν συγκρότημα στο πώς βλέπατε τη μελλοντική σας πορεία?

 

Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν γίναμε οι νέοι U2. Η όποια φήμη έχουμε δεν επηρεάζει τις ζωές μας. Εντάξει, έχει πλάκα να σε αναγνωρίσει κάποιος πολύ ψαγμένος με μπάντες στον δρόμο, αλλά από την άλλη σιγά το πράγμα. Δεν προσέφερες και κάτι στην ανθρωπότητα. Διέξοδο έκφρασης βρήκαμε, και είμαστε ευτυχισμένοι που το καταφέραμε. Μέχρι εκεί. Όλα τα άλλα είναι αρλούμπες, ακόμα κι αν σας τα πουν πολύ πιο διάσημοι από εμάς. Με την μπάντα συνεχίζουμε από δική μας ανάγκη, όχι με βάση πόσοι μας ακούγανε και μας ακούνε. Αν δεν έχουμε πια κάτι να πούμε θα σταματήσουμε να υπάρχουμε. Έτσι απλά.

 

 

-Μιλήστε μας για το νέο σας album InBetween! Πείτε μας τι θέλετε να μεταφέρετε στο κοινό σας με τη τρίτη δισκογραφική σας δουλεία?

 

Το In-Between είναι ταυτόχρονα το πιο pop και το πιο σκοτεινό θεματολογικά album μας. Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα (6 μηνών), γιατί δεν θέλαμε να πλατειάσουμε τις ιδέες μας, και θέλαμε να πιάσουμε πραγματικά το feeling της στιγμής που το συνθέσαμε, χωρίς πολλά φτιασιδώματα.

Αν και δεν το επιδιώξαμε αρχικά, είναι concept album. Αφορά όλες αυτές τις στιγμές, που βρισκόμαστε ανάμεσα σε αλλαγή φάσεων της ζωής μας, που πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, μα στεκόμαστε ανήμποροι, γιατί τα γεγονότα μας προσπερνάνε και δεν τα προλαβαίνουμε. Αφορά επίσης εκείνο το «ανάμεσα» μετα από έναν επίπονο χωρισμό, μετα την αποξένωση με ανθρώπους που αγαπάς, ακόμα και το «ανάμεσα» στη ζωή και τον θάνατο. Αυτές οι ενδιάμεσες φάσεις, πάντα μου προκαλούσαν περιέργεια. Γιατί εκεί δεν έχουμε τον έλεγχο, απλά αφήνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν, πράγμα σπάνιο σε έναν καλοκουρδισμένο κόσμο και στον τέλεια υπολογισμένο συμπεριφορισμό μας.

 

 

-Με το πέρασμα των χρόνων έχετε παρατηρήσει αλλαγές στη μουσική σας? Ποιες διαφορές παρατηρείτε στον ήχο που είχατε πριν δέκα χρόνια με αυτόν που έχετε σήμερα?

 

Αλλάζουμε συνεχώς. Αν βάλετε τους 3 δίσκους μας σε συνεχόμενη ακρόαση αυτό είναι παραπάνω από εμφανές. Και είναι λογικό , γιατί και ως άνθρωποι δεν είμαστε το ίδιο με αυτό που ήμασταν πριν 10 χρόνια. Πιο ανέμελοι τότε, με πιο δυνατά ακούσματα και ήχο, πιο προβληματισμένοι τώρα, αναζητώντας μια εσωτερικότητα και με ήχο σε χαμηλότερες εντάσεις, με πιο πολλή ατμόσφαιρα.

 

 

-Ποιο κομμάτι σας εκφράζει προσωπικά από τις δισκογραφίες σας? Μπορείτε να μας πείτε την ίστορια αυτού του κομματιού?

 

Το No bonds between us. Είναι το πιο προσωπικό κομμάτι. Στους λίγους στίχους του, βγάζει την πικρή αλήθεια της φθοράς μιας σχέσης. Δεν είναι κομμάτι χωρισμού όμως. Ούτε κλάψας. Μιλάει για το φθαρμένο μαζί και όχι για το χώρια

 

 

 

-Στο παρελθόν συνεργαστήκατε με τον παραγωγό Clive Martin για τη δεύτερη δισκογραφία σας!Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και πώς ήταν σαν εμπειρία?

 

Γνωριστήκαμε όταν παίξαμε live, σε μια pub στο Λονδίνο, μεταξύ πολλών ποτηριών μπύρας. Κι επειδή ο Clive, αν και Λονδρέζος, είναι πιο πολύ Έλληνας σε mentality, κολλήσαμε. Μας άρεσαν και οι παραγωγές του τότε, του αρέσαμε κι εμείς , κι έτσι γράψαμε το A new disease μαζί. Στο In-Between συνεργαστήκαμε ξανά, γιατί κατάλαβε με το πρώτο demo που του στείλαμε τι θέλαμε να βγάλουμε και τα πράγματα έρρευσαν αυτόματα πια. Μας βοήθησε αρκετά, ιδιαίτερα στον πρώτο δίσκο που κάναμε μαζί, να μάθουμε πώς να πετάμε τα περιττά στοιχεία από τα τραγούδια μας.

 

 

-Είστε πολλά χρόνια στο χώρο της μουσικής σκηνής!Έχετε κατακτήσει τους στόχους που είχατε βάλει και πώς βλέπετε το μέλλον των Sediment Bruise σε πέντε χρόνια?Ποιες άλλες κορυφές θα θέλατε να υπερνικήσετε?

 

Στόχος είναι να βγάζουμε μουσική. Ποτέ δεν βάζαμε στόχους με βάση την επιτυχία. Καταφέραμε να βγάλουμε 3 δίσκους, που εκφράζουν τις αντίστοιχες περιόδους στη ζωή μας, και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Το μέλλον μας, θα ήθελα να συνεχίσει να έχει καινούρια μουσική. Με άλλη θεματολογία. Αυτήν που θα μας αφορά τότε. Και φυσικά να επικοινωνηθεί με το κοινό. Αλλιώς θα παίζαμε τα τραγούδια μόνο μεταξύ μας σε πρόβες και όλα ΟΚ.

Κορυφές δεν βλέπω. Δεν είναι αγώνας, είναι ανάγκη.

 

-Πείτε μας τα μελλοντικά σας μουσικά σχέδια!Μιλήστε μας για την περιοδεία που θα κάνετε σε λίγους μήνες στα Βαλκάνια και τα συναισθήματα που σας δημιουργεί!Μέχρι να ξεκινήσετε την περιοδεία θα εμφανίζεστε κάπου?

 

26 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου θα κάνουμε μια μίνι περιοδεία στην Ανατολική Ευρώπη. Θα εμφανιστούμε στα Σκόπια, την Σόφια, το Βουκουρέστι, την Βουδαπέστη και το Βελιγράδι μεταξύ άλλων. Μας εξιτάρει όλο αυτό. Να επικοινωνήσουμε την μουσική μας σε νέα μέρη και ανθρώπους. Μας εξιτάρει και η ίδια η εμπειρία του road trip για να πω την αλήθεια. Μπίρες, δρόμος και πολλή μουσική.

Στην συνέχεια, και αφού συμμαζέψουμε τα κορμιά μας από όλο αυτό, θα κάτσουμε να γράψουμε 3-4 ιδέες που τις δουλεύουμε αυτήν την περίοδο, για μελλοντική κυκλοφορία, και μέσα στον χειμώνα θα δώσουμε και κάποια live στην Ελλάδα .

 

 

 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την διεκπεραίωση αυτής της όμορφης συνέντευξης. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας?

 

Να μιλάτε, να ακούτε, να ονειρεύεστε…

 

Τους Sediment Bruise τους βρίσκετε:

http://sedimentbruise.com

https://www.facebook.com/sedimentbruise/

https://twitter.com/sedimentbruise

https://www.instagram.com/sedimentbruiseband/

https://www.youtube.com/channel/UCDPBbfiPiZo0i7sLT1-zBpg

https://open.spotify.com/artist/6p56McUQgfQ5y7RcdgrerC

 

Tell us about the story of Sediment Bruise! How did you get to know each other and how was the band created?

 

Me and my brother know each other since we were young! From the moment i started playing the guitar and he started playing the piano, we thought about creating a band. This dream came true during our high school years, with the addition of Vangelis (vocals) and Sotiris (violin), who were our classmates and already friends from school. In the following years, the two “Serreoi” (George and Panagiotis on drums and bass respectively) were incorporated in our band, with which we quickly matched, despite the differences we had on our music tastes (then more, now less).

 

 

What does the name Sediment Bruise really mean and how did you get it inspired?

 

I did the “baptizing” of the band by myself when we were still going to school because i wanted to impress a girl. I wrote our name on all my books and notebooks … It didn’t work! Beyond the joking part, it relates to two seemingly unrelated words, sediment and bruise, which metaphorically for us means what remains for a long time (like a sticky sediment) in a person’s soul, following a terrible event that happened to him/her..

 

Which are your influences? How did the audience respond to your unique and original sound?

 

 

Our musical influences cover a wide range of contemporary music. We are 6 people with extremely different music tastes and sounds, and with intense disagreements in the songwriting phase. Indicatively I mention Radiohead, Deus, Arcade Fire, Tool, Massive Attack, Sigur Ros, Joy Division, Anathema, Portishead. Fortunately, the public does not analyze our influences. And fortunately, from what they tell us, they are not particularly obvious. Maybe, we combine so many things that it does not seem clear if we copy something or what we copy. We just like to let the music flow into their ears, and stay with the primitive sense of feeling which it will reveal to them, without a lot of analysis.

 

Are you drawing inspiration from your daily routine and personal experiences? By expressing your personal concerns through your songs, do you feel that your fans can identify with them and help them find a solution in their own?

 

 

We are inspired by what is happening to us. From concerns that surround us. The isolation, the apathy, the heightened joy of abundance, the concealment of anything that causes sadness and sadness “under the mat”. So, this mat is what we want to get rid of. To bring to the surface what we are burdened with. Many may identify with this. After all, we all live in the same world, but we do not seek to help anyone, nor to sell solutions. We are not saviors.

 

How did you manage to “control” the reputation you have gained over the years? Has it affected you as a band on how you see your future path?

 

 

Fortunately, or unfortunately, we didn’t become the new U2. Whatever reputation we have does not affect our lives. Okay, it’s fun to be recognized by some people who are aware of all the bands on the street, but on the other hand it’s not a big deal. You didn’t even offer anything to humanity. We found a way out to express ourselves, and we’re happy we did. That’s it. Everything else is nonsence, even if they tell you those things far more famous than us. With the band we continue on our own need, not based on how many they listened and listen to us. If we have nothing more to say, we will cease to exist. Just like that.

 

Tell us about your new album In-Between! What do you want to convey to your audience with your third record album?

 

In-Between is our most pop and darkest thematic album at the same time. It was written and recorded in a short period of time (6 months) because we didn’t want to spoil our ideas, and we wanted to really capture the feeling of the moment we made it, without a lot of fabrication. Although, we didn’t initially aim it, it’s a concept album. It is about all these moments, when we are in the middle of changing phases in our lives, that we have to make important decisions, but we are helpless because the facts are overtaking us and we are not anticipating them. It also concerns that “between” after a painful separation, the alienation with the people you love, even the “between” in life and death. These intermediate phases always cause my curiosity. Because we have no control over it, we just let things happen, which is very rare in a well-tuned world and our perfectly calculated behavior.

 

 

Over the years have you noticed any changes in your music? What differences do you recognize in the sound you had ten years ago with the one you have today?

 

 

We are constantly changing. If you start listening our 3 albums in a row this is more than obvious. And it makes sense, because we, as humans, are not the same as we were 10 years ago. More carefree then, with wilder influences and sound, more concerned now, searching for an interior and with a lower-pitched sound, more atmospheric.

 

 

Which piece expresses you personally from your albums? Could you tell us the story behind this piece?

 

No bonds between us. It’s the one that expresses me the most. In it’s few verses, it brings out the bitter truth of the wrecking of a relationship. It’s not a song about separation though. Nor a “crying” song. It talks about the worn together and not the apart

 

 

In the past, you collaborated with the producer Clive Martin for your second album! How did this collaboration came out and how was for you as an experience?

 

 

We met when we were playing live, at a pub in London, between many glasses of beer. And because Clive, though originally he is from London, is more Greek in mentality, we matched. We really liked his productions back then, and he liked us, so we wrote the “A new disease” together. At “In-Between” we worked together again, because he realized with the first demo that we sent him what we wanted to express through it and things just happened automatically. It helped us a lot, especially in the first album we did together, to learn how to get rid of the unnecessary elements from our songs.

 

 

 

You exist in the music scenery for many years! Have you achieved your goals and how do you see the future of Sediment Bruise in five years? What other peaks would you like to overcome?

 

 

The goal is to create music. We never set goals based on success. We have been able to release 3 records that reflect the corresponding times in our lives, and we are happy about that. Our future, I would like it to continue having new music. With different motif. The one that will concern us on that particular period. And of course, to communicate with the public. Otherwise, we would only play songs between us in rehearsals and that would be it.I don’t see peaks. It is not a struggle; it is a necessity.

 

We would like to thank you very much for accepting our invitation for this wonderful interview. One last thing you would like to say to our readers?

 

To talk, to listen, to dream …

You can find Sediment Bruise here:

http://sedimentbruise.com/

https://www.facebook.com/sedimentbruise/

https://twitter.com/sedimentbruise

https://www.instagram.com/sedimentbruiseband/

https://www.youtube.com/channel/UCDPBbfiPiZo0i7sLT1-zBpg

https://open.spotify.com/artist/6p56McUQgfQ5y7RcdgrerC

 


Current track

Title

Artist

Background

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies allow us to count visits and traffic sources, so we can measure and improve the performance of our site.

We track anonymized user information to improve our website.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

  • _ym_d
  • _ym_isad
  • _ym_uid
  • _ym_visorc_

Decline all Services
Accept all Services